Ludvika Djurbutik AB
Engelbrektsgatan 17
771 31 LUDVIKA
Tel. 0240-178 20
Fax. 0240-178 20

Klipp & TrimTRIMNING

Strävhåriga hundar ska trimmas, detta gör man när hunden är i fällning. Det viktigt att man plockar på rätt sätt, d v s att man plockar håret med roten. En sträv päls stöter bort smuts och fukt.

Mellan trimningarna skall man kamma hunden regelbundet för att få bort ullen så mycket som möjligt. Trimmar man för sällan är det inte ovanligt att hunden blir tunnhårig efter en plockning. En hund som skall trimas skall helst inte vara ny badad, då det blir svårare att plocka pälsen, samt att inte bada samma vecka efter trimning då hunden kan få hårsäcksinflamation. KLIPPNING AV STRÄVHÅRIG HUND, en del hundar blir inte så sträva i pälsen att det går att plocka dem, dels så krävs det mycket jobb och hunden blir håröm och så kanske det inte lyckas alls i alla fall.

En klippt hund kan sällan plockas igen, det avklippta hårstråna sitter kvar i hårsäckarna och växer vidare utan att få tillbaka sin strävhet. Pälsen blir mjukare, lockigare och kan tappa färg. En hund som är strävhårig med bra päls men inte gillar att bli plockad rekomendera vi att man effilerar pälsen, dvs att man klipper pälsen under ifrån och då behåller hunden sin strävighet.Med denn metod syns inte hunden att den blivit klippt, och hunden blir gladare att det inte har varit obehagligt.


Före Efter

KLIPPNING

En del hundar klipps för att få sin frisyr, enligt rasstandard eller efter ägarens önskemål. Vissa raser måste klippas ner flera gånger för att få sin päls som föreskrivs. Det finns olika längder att välja bland, beroende på hur tovig pälsen är. Vanligast om pälsen är tovig, så rakas den och man spar lite på huvudet och svansen. På en tovfri päls kan man klippa sk valpklippning.

Vi gör inga utställningsklippningar på pudel, endast lammklippning, nedklippning.


Före Efter

BAD

Innan man badar en hund måste den vara genomborstad ordentligt, annars blir pälsen tovig.En tovig päls blir inte riktigt ren. De hundar som badas ofta behöver balsam som återsluter flällen i hårstrået.Balsam gör långa pälsar blanka och smidiga. Använd scampo och balsam som är till hund, till människor har vi för högt ph. Såpa är en gamal metod att bada hundar i, det torkar ut huden,indet vi rekomenderar. Yes diskmedel är bra om det är väldigt tex smutsiga tassar som har fått som klutar mellan trampdynorna, med scamponera ordentligt efteråt och använd balsam, som återfuktar huden.KLOKLIPPNING

Det finns många hundar som är rädda för att få klorna klippta och som har varit tvugna att söva dem för att det skall kunna gå att klippa. Vi söver inga hundar, men har bra hand med hundar som är rädda och att de får komma till oss regelbundet och de ser efter några gånger att det inte är farligt, och att det inte gör ont.KATTER

Vi klipper även katter som är toviga ,även badar och borstar och klipper klor.SMÅDJUR & FÅGLAR

Vi klipper även klor på smådjur och fåglar, även näbbar och tänder de djur som har problem med tex bettfel.

ludvikadjurbutik.se © 2010